Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Puolustusministeri Kaikkonen juhli keskustanuorten kanssa, vaikka oli saanut tiedon Haaviston koronasta – kaksi muuta ministeriä teki toisenlaisen ratkaisun

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ei kuulunut niihin ministereihin, jotka peruivat viime viikonloppuna menojaan sen jälkeen, kun saivat tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunnasta.

Ilta-Sanomien mukaan Kaikkonen kertoo saaneensa tiedon Haaviston koronatartunnasta lauantai-iltana. Hän kuitenkin osallistui sunnuntaina Helsingissä keskustanuorten 75-vuotisjuhlaillalliselle.

Kaikkosen mukaan hänelle lähetetyssä tekstiviestissä todettiin, että niiden, ”joilla on ollut perjantaina 3.12. sama ohjelma kuin ulkoministerillä”, tulisi välttää kontakteja.

– Olin perjantaina ulkoministeri Haaviston kanssa samassa tilassa valtioneuvoston istunnossa. Kokoushetki oli lyhyt, noin 15 minuuttia. Emme olleet lähikontaktissa. Istuimme eri puolilla istuntosalia. Kaikki osallistujat käyttivät maskia, Kaikkonen kertoo sähköpostitse IS:lle.

Puolustusministeri ei katso altistuneensa tilanteessa.

– En myöskään tulkinnut, että tuo lyhyt aika samassa tilassa ilman lähikontaktia olisi yhtä kuin ohjeistuksessa mainittu ”sama ohjelma perjantaina 3.12.”. Muissa yhteyksissä tai kokouksissa en ministeri Haaviston kanssa ollut, Kaikkonen tarkentaa IS:lle.

Keskustanuorten vuosijuhlapäivä alkoi sunnuntaina iltapäivän seminaarilla, ja sitä seurasi iltajuhla. Kulttuuri- ja tiedeministeri Antti Kurvisen (kesk.) oli määrä pitää yksi puheenvuoroista seminaarissa, ja iltajuhlaan puheenvuoroa odotettiin valtiovarainministeri Annika Saarikolta (kesk.).

Ilta-Sanomat kertoo, että keskustanuorten puheenjohtajan Hanna Markkasen mukaan Kurvinen ja Saarikko eivät kuitenkaan osallistuneet iltajuhlaan, koska he olivat saaneet suosituksen välttää sosiaalisia kontakteja.