JHL ja Jyty hyväksyivät neuvottelutuloksen Arkean työehtoriidassa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ammattiliitto Jyty lopettaa lakkonsa Turun kaupungin omistamaa Arkea Oy:tä vastaan, koska liitot ja yhtiö ovat päässeet sopimukseen tulevista työehdoista.

JHL ja Jyty ovat lakkoilleet Arkeaa vastaan, koska yhtiö aikoi vaihtaa työnantajaliittoa. Ammattiliittojen mielestä vaihdos olisi merkinnyt työehtojen merkittävää heikentymistä muun muassa palkkojen ja lomien suhteen.

JHL:n mukaan Arkean kanssa tehty sopimus on paikallinen ja se on yhtiön vanhan työnantajaliiton mukainen.

– Sopimukseen pääseminen edellytti molemminpuolisia kompromisseja. Paikallisen sopimisen seurauksena työehdot säilyvät kuitenkin parempina kuin mitä ne olisivat olleet toisessa työehtosopimuksessa, arvioi Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima tiedotteessa.

Kiista alkoi jo kaksi vuotta sitten

Lakko Arkeassa alkoi 17. marraskuuta. Turun kaupunki puuttui maanantaina kiistaan ilmoittamalla, että muun muassa kouluruokailut siirretään Arkealta kaupungin omaksi toiminnaksi.

Arkean ja ammattiliittojen kiistely työehdoista alkoi jo kaksi vuotta sitten, mutta tuolloin työehdoista päästiin sopimukseen.

– Tämän lakon jälkeen toivomme hartaasti, että meidän ei enää tarvitsisi ryhtyä työtaisteluun Turun kaupungin omistamassa Arkeassa, Voima painottaa.

Arkea tarjoaa ateria-, siivous- ja kiinteistönhuollon palveluja esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut