Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Virusmutaatiot leviävät, Lääkärit ilman rajoja -järjestöltä kova tilitys Suomelle: ”Ryhmä korkean tulotason maita vastustaa maailmanlaajuista solidaarisuutta”

Koronarokotteiden, -lääkkeiden ja -testien laajempaa tuotantoa ja tarjontaa on helpotettava välittömästi. Näin vaatii Lääkärit Ilman Rajoja -järjestö.

– Patenteista luopumista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sanoo tiedotteessa Linda Konate, joka on järjestön Suomen toimiston toiminnanjohtaja.

Intia ja Etelä-Afrikka esittivät jo yli vuosi sitten poikkeuksia koronavirusrokotteiden ja muiden lääketieteellisten työkalujen patentteihin.

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön tiedotteen mukaan yli 100 maata tukee Intian ja Etelä-Afrikan ehdotusta. Neuvottelut eivät kuitenkaan etene, koska ryhmä korkean tulotason maita vastustaa "maailmanlaajuista solidaarisuutta" – Suomi mukaan lukien osana EU:ta.

– On erittäin turhauttavaa nähdä, että juuri näin on käynyt. Virus on jatkanut mutatoitumistaan kaikkien ennustusten mukaisesti. Pandemia ei ole ohi missään ennen kuin se on ohi kaikkialla, Konate toteaa.