Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kanadan tulva-alueille lähetettiin sotilaita ja helikoptereita

Vancouverissa ja sen lähialueilla satoi alkuviikosta ennätyksellisen paljon, minkä seurauksena tulvat ja maanvyöryt katkaisivat liikenneyhteyksiä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Satoja Kanadan armeijan sotilaita on komennettu auttamaan tuhansia tulvavesien tieltä evakuoituja ihmisiä Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadan länsiosassa. Sotilaat toivat mukanaan muun muassa suuren Hercules-kuljetuskoneen ja useita etsintähelikoptereita.

Puolustusministeri Anita Anandin mukaan helikopterit olivat perjantaina auttaneet turvaan jo yli 300 vesimassojen saartamaa autoilijaa ja kymmenittäin lemmikkejä.

Vancouverissa ja sen lähialueilla satoi alkuviikosta ennätyksellisen paljon, minkä seurauksena tulvat ja maanvyöryt katkaisivat liikenneyhteydet. Useita ihmisiä on kuollut, ja uhrimäärän odotetaan vielä nousevan, koska ihmisiä on kateissa.

Alueelle ennustetaan ensi viikoksi lisää sateita, minkä pelätään pahentavan tilannetta.

Sää on koetellut Brittiläistä Kolumbiaa, sillä viime kesä oli ennätyksellisen kuuma. mikä johti yli 500 ihmisen kuolemaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut