Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Poliisi: Satakuntalaismiehen epäillään syyllistyneen yli 80 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai lapsen houkutteluun seksuaaliseen tekoon – uhreja ympäri Suomea

STT

Lounais-Suomen poliisi epäilee, että noin 40-vuotias Satakunnan alueella asuva mies on syyllistynyt yhteensä 81 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai lapsen houkuttelemiseen seksuaaliseen tekoon.

Uhrien ikäjakauma on 10–15 vuotta. Miehen epäillään myös jakaneen haltuunsa saamaa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia.

Teot ovat tapahtuneet useissa eri sosiaalisen median palveluissa, ja uhreja on ympäri Suomea. Tutkinnan kohteena olevat teot ovat tapahtuneet vuosien 2016–2020 aikana. Miehen epäillään olleen yhteydessä satoihin alaikäisiin sosiaalisessa mediassa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Alaspää sanoo tiedotteessa, että seksuaalirikokset ja varsinkin sosiaalisessa mediassa tapahtuvat seksuaalirikokset ovat usein piilorikollisuutta.

– Tämänkin kokonaisuuden osalta vain yksi uhri oli asiassa yhteydessä poliisiin ja vain muutama oli kertonut asiasta jollekulle toiselle henkilölle, Alaspää kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut