Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juutalaisvanhuksen murhasta langetettiin Ranskassa elinkautinen

Ranskassa tuomioistuin langetti iäkkään juutalaisnaisen murhanneelle miehelle keskiviikkona elinkautisen vankeustuomion. Tuomitulla ei myöskään ole mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen 22 vuoteen.

Oikeuden päätöksen mukaan mies puukotti vuonna 2018 useita kertoja 85-vuotiasta uhriaan Mireille Knollia. Naisen asunto sytytettiin palamaan.

Toinen syytetty vapautettiin murhasyytteestä, mutta hänen todettiin syyllistyneen varkauteen, jolla oli antisemiittiset motiivit. Hänet tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen.

Tuomioistuimen mukaan varkautena alkanut hyökkäys sai polttoainetta "laajemmasta antisemitistisestä taustasta" ja "ennakkoluuloista", jotka liittyvät juutalaisten väitettyyn varallisuuteen. Nämä aiheuttivat sen, että murhasta tuomittu mies uskoi, että uhrilla oli kodissaan "piilotettuja aarteita".

Knollin perhe luonnehti tuomiota oikeudenmukaiseksi.

Vuonna 1942 tuolloin yhdeksänvuotias Mireille Knoll onnistui pakenemaan äitinsä kanssa natsien vainoa Portugaliin. Sodan jälkeen hän palasi Ranskaan.