Kulttuurialan kurimuksesta puhunut Paula Vesala tienasi jättitulot: vaati omia verotietojaan salattavaksi

Kulttuurialan ahdingosta koronapandemian aikana ääntä pitänyt muusikko Paula Vesala tienasi viime vuonna jättitienestit. Hän ansaitsi vuonna 2020 noin 246 000 euroa ansio- ja pääomatuloja.

Tulot laskivat edeltävästä vuodesta noin 12 000 euroa: vuonna 2019 hän tahkosi ansiotuloja 257 626 euroa.

Vesala vastusti tänä vuonna verotietojensa luovuttamista 2 000 muun veronmaksajan joukossa. Samalla hän lienee näkyvin kulttuurialan korona-ahdingosta ääntä pitänyt suomalainen julkisuuden henkilö.

Koronasulun aikana Vesala vaati alalle tasa-arvoisempaa kohtelua. Hän tylytti hallitusta, erityisesti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd) ja pääministeri Sanna Marinia (sd). Vesalan mielestä kaikkien tapahtumien kieltäminen tyypistä riippumatta oli vain näyttävä toimenpide, jolla luotiin turvallisuudentunnetta. Hän myös epäili, etteivät kaikki rajoitukset olleet perustuslaillisia.

Tapahtumateollisuus ja esiintyvät taiteilijat ovat kärsineet pandemia-aikana, kun tapahtumia ei saanut järjestää ja esiintymispaikat olivat suljettuina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut