Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkäri määräsi menestyskirjailija Tommi Kinnusen sairauslomalle, syynä vakava työuupumus: "En ymmärrä, miten OAJ on päästänyt tilanteen kasvamaan"

Työterveyslääkäri on määrännyt menestyskirjailija ja opettaja Tommi Kinnusen sairauslomalle vakavan työuupumuksen takia. Kinnunen kertoi asiasta Twitter-tilillään perjantaina.

Kinnunen kertoo, että opettajan työtehtävät ovat hybridiopetuksesta alkaen tuntuneet kasaantuvan kohtuuttomasti. Kinnusen mukaan opetustyöt ovat jatkuneet pahimmillaan kello yhteentoista asti illalla ja rästitöitä jää silti.

– Syksyn uusi ops sekä oppivelvollisuuden laajentamiseen liittyvät lisätyöt veivät loput voimat, Kinnunen kertoi Twitter-tilillään.

– Uusia vaatimuksia lukiessa ei tiedä, itkeäkö vaiko nauraa. Perustyö, opettaminen, saa väistyä kirjaamisen tieltä. Hakkaan konetta kuin hullu, jotta saan tallennettua kaiken tiedostoihin, joita kukaan ei lue.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

– Lisäksi @YTLSEN (Ylioppilaslautakunta) lisää monenlaisia vaatimuksia ylppärien toteuttamiseen. Kolme viikkoa teemme putkeen kolmea eri työtä: päivisin pidämme omat oppituntimme ja valvomme kirjoituksia, öisin tarkastamme kokelaiden vastauksia. En ymmärrä, miten @oajry (Opteusalan ammattijärjestö) on päästänyt tilanteen kasvamaan, Kinnunen jatkaa samassa tviitti-ketjussa.

Kinnusen mukaan saman aineryhmän kuudesta opettajasta nyt puolet on sairastunut, eikä sijaisia näytä löytyvän.

Kinnusen teos Neljäntienristeys oli Finlandia-ehdokas vuonna 2014. Samainen teos voitto Vuoden kirja -palkinnon. Hänen kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle.