Revontulia saattaa näkyä lauantaina koko maassa

Revontulten todennäköisyys on suuri koko maassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo Ilmatieteen laitos .

Eilinen koronan massapurkaus Auringosta saapuu maapallolle lauantaina. Revontulten todennäköisyyttä peilaava Kp-indeksiluku voi Ilmatieteen laitoksen mukaan kohota silloin 5–7 lukemiin. Tämä tarkoittaisi suurta todennäköisyyttä revontulien esiintymiselle koko maassa.

Ensi yönä revontulia ei vielä kannata yrittää tähyillä Etelä-Suomessa, sillä niiden todennäköisyys perjantain ja lauantain välisenä yönä on pienehkö.

Suurin todennäköisyys revontulten näkemiselle on lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Koronan massapurkauksen vaikutusten oletetaan kuitenkin jatkuvan myös sunnuntain puolelle. Revontulten näkymiselle on siis sunnuntain ja maanantain välisenäkin yönä Ilmatieteen laitoksen mukaan vielä kohtalainen mahdollisuus.

Lisäksi Auringon pinnalla on tällä hetkellä kaksi isompaa pilkkualuetta, joista voi lähipäivinä aiheutua uusia roihu- ja massapurkauksia.

Todennäköisyysarviot koskevat Suomen etelä- ja keskiosia. Ilmatieteen laitos muistuttaa, että Lapissa revontulet ovat yleisiä rauhallisenkin avaruussään aikana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut