Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Avi antoi Kuopiolle velvoittavan määräyksen kohentaa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi

Valvontapäätös velvoittaa Kuopion saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lain edellyttämälle tasolle ensi maaliskuun loppuun mennessä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut Kuopion kaupungille velvoittavan määräyksen lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Valvontapäätös velvoittaa Kuopion saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lain edellyttämälle tasolle ensi maaliskuun loppuun mennessä.

Samalla avi velvoitti, että hoitoon pääsy lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin toteutuu Kuopiossa lainmukaisesti myös tulevaisuudessa. Määräystä voidaan tehostaa sakon uhalla.

Avi alkoi selvittää asiaa viime vuoden joulukuussa, kun lasten ja nuorten mielenterveysyksiköstä tehtiin epäkohtailmoitus. Ilmoituksen mukaan lasten ja nuorten hoitoon pääsy oli vaikeutunut, kun Kuopio oli esimerkiksi asettanut lähetesulun.

Viime kesäkuun lopulla Kuopion lasten tiimissä odotusaika-arvio oli kuusi kuukautta ja nuorten tiimissä yhdeksän kuukautta. Terveydenhuoltolain mukaan hoito on järjestettävä kolmessa kuukaudessa hoidon tarpeen toteamisesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut