Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tammi kustantaa tuoreen Nobel-voittajan Abdulrazak Gurnahin uuden romaanin

Vastikään Nobel-kirjallisuuspalkinnon saaneen Abdulrazak Gurnahin uusin romaani Afterlives ilmestyy huhtikuussa suomenkielisellä nimellä Loppuelämät. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kirjakustantamo Tammi on hankkinut käännösoikeudet vastikään Nobel-kirjallisuuspalkinnon saaneen Abdulrazak Gurnahin uuteen romaaniin Afterlives.

Teos ilmestyy huhtikuussa 2022 suomenkielisellä nimellä Loppuelämät. Romaanin kääntää Einari Aaltonen.

– Gurnah on merkittävä afrikkalaistaustainen kirjailija, jonka teokset sijoittuvat kolonialismin ja maanpakolaisuuden välitiloihin. Hänen tuotantoaan voi luonnehtia historialliseksi ja poliittiseksi, mutta teemat ovat polttavan ajankohtaisia: pakolaisuus, maahanmuutto, irrallisuus, historian virroissa ajelehtiminen, sanoo Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko tiedotteessa.

Gurnah on syntynyt Tansanialle nyt kuuluvassa Sansibarissa vuonna 1948. Hän lähti maasta 18-vuotiaana poliittisena pakolaisena ja on sen jälkeen asunut Britanniassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut