Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Taleban tarjoaa hätätöitä työttömille – palkka maksetaan vehnällä

"Tämä on tärkeä askel taistelussa työttömyyttä vastaan", sanoi Talebanin päätiedottaja Zabihullah Mujahid (keskellä). Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Afganistanissa vallan ottanut ääriliike Taleban aikoo torjua maata uhkaavaa nälänhätää tarjoamalla töitä vehnäpalkalla. Talebanin päätiedottajan mukaan hätätöitä järjestetään maan suurimmissa kaupungeissa. Pelkästään pääkaupungissa Kabulissa on tarkoitus palkata 40 000 työtöntä miestä muun muassa kaivamaan kastelukanavia.

Afganistan kärsii jo ennestään köyhyydestä, kuivuudesta, sähkökatkoista ja romahtavasta taloudesta. Talvesta odotetaan vaikeaa ja työllistämishanke on suunnattu niille työttömille, jotka ovat suurimmassa vaarassa nähdä talvella nälkää.

– Tämä on tärkeä askel taistelussa työttömyyttä vastaan, sanoi Talebanin päätiedottaja Zabihullah Mujahid ja lisäsi, että työläisten pitää työskennellä ahkerasti.

Työllisyysprojektin kahden kuukauden aikana on tarkoitus jakaa 11 600 tonnia vehnää Kabulissa ja 55 000 tonnia muualla maassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut