Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

STM:n Varhila Ylelle: Alueellisia rajoituksia pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti vaarantunut

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo, että alueellisten rajoitusten käyttöönottoa pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti on vaarantunut koronan vuoksi. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Alueellisten rajoitusten käyttöönottoa pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti on vaarantunut koronan vuoksi, sanoi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylelle tiistaina.

Varhilan mukaan alueilla pitäisi lähteä miettimään suosituksia ja hyvin kohdennettuja rajoitustoimenpiteitä.

Varhila kertoo Ylelle, että tautitilannetta voitaisiin yrittää rauhoittaa lyhytaikaisilla ja tarkasti kohdennetuilla rajoitustoimilla. Mahdollisia keinoja olisivat esimerkiksi etätyösuositus ja korkean tartuntariskin tilanteiden rajoittaminen.

Varhilan mukaan sairaalahoidossa on tällä hetkellä yli 220 koronapotilasta.

Valtakunnallisia toimia ei Varhilan mukaan kannata tehdä ennen kuin alueelliset ja paikalliset toimenpiteet on otettu täysimääräisesti käyttöön. Tämä on valtioneuvoston hybridistrategian mukaista.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut