Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Bidenin hallinto pyytää korkeinta oikeutta blokkaamaan Texasin tiukan aborttilain

Kiistelty laki kieltää lähes kaikki abortit kuudennen raskausviikon jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa presidentti Joe Bidenin hallinto ilmoitti perjantaina aikovansa pyytää korkeinta oikeutta blokkaamaan Texasin tiukan aborttilain. Kyseessä on tuorein käänne maassa meneillään olevassa aborttiväännössä.

Texasissa voimaan astunut laki kieltää lähes kaikki abortit kuudennen raskausviikon jälkeen. Abortti ei ole sallittu edes silloin, kun raskaus on saanut alkunsa insestin tai raiskauksen seurauksena. Ainoa poikkeus on raskauden naiselle aiheuttama terveysriski.

Viime kuussa korkein oikeus hylkäsi kansalaisoikeusjärjestöjen vetoomuksen aborttilain jäädyttämisestä. Oikeus ei päätöksessään ottanut kantaa lain perustuslainmukaisuuteen vaan vetosi muotoseikkoihin.

Laista on väännetty monimutkaisissa oikeusprosesseissa. Bidenin hallinto on vannonut taistelevansa tiukkaa lakia vastaan ja perustellut linjaansa yhdysvaltalaisten perustuslaillisilla oikeuksilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut