Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 60 työpaikkaa

Tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää. Vähennystarpeeksi yhtiö kertoo enintään 60 tehtävää.

Stockmannin tavarataloliiketoiminnan nykyorganisaatiosta lakkaa arviolta 105 tehtävää, ja uusia tehtäviä on suunnitteilla arviolta 45.

– Tavoitteena on sujuvoittaa prosesseja poistamalla päällekkäisyyksiä toimintojen ja eri maiden välillä sekä madaltamalla hierarkiaa, mikä nopeuttaa ja parantaa palveluamme sekä karsii kiinteitä kustannuksia, Stockmannin transformaatiojohtaja Mikko Huttunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Suunnitteilla oleva toimintamalliuudistus koskee koko Stockmann-divisioonan henkilökuntaa kaikissa kolmessa toimintamaassa, ja uudistuksen vaikutukset ulottuvat toteutuessaan kaikkiin toimintamaihin.

Yt-neuvottelut käynnistyvät perjantaina, ja toimenpiteiden toteutus käynnistetään ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Remontti koskee koko Stockmann-divisioonan henkilökuntaa kaikissa kolmessa toimintamaassa, eli Suomen ohella Virossa ja Latviassa.

Stockmannin suunnittelemilla leikkauksilla arvioidaan saavutettavan liki neljän miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Stockmann-divisioona työllistää yhteensä reilut 1 700 ihmistä, joista Suomessa työskentelee 1 120. Virossa työntekijöitä on 366 ja Latviassa 249. Koko Stockmann-konserni työllistää yli 5 900 ihmistä 19 maassa.