Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mediat: Latviassa julistettiin kolmen kuukauden poikkeustila koronan takia – vain puolet aikuisväestöstä on saanut edes yhden rokotuksen

Viron yleisradioyhtiön ERR:n mukaan vain noin puolet Latvian aikuisväestöstä on saanut edes yhden koronarokotuksen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Latviassa on julistettu kolmen kuukauden mittainen poikkeustila koronatilanteen pahenemisen vuoksi, kertoo maan yleisradioyhtiö LSM . Hallitus päätti maanantaina voimaan tulevasta poikkeustilasta myöhään perjantaina pitkän kriisikokouksen jälkeen.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Latviassa otetaan käyttöön poikkeustila koronapandemian takia. Latvian tartuntaluvut ovat nousseet ennätystasolle viime aikoina, ja sairaanhoito on vakavasti kuormittunut. Maassa on kaikkiaan todettu liki 167 000 koronatartuntaa ja tautiin on kuollut lähes 2 800 ihmistä.

Vain noin puolet Latvian aikuisväestöstä on saanut edes yhden koronarokotuksen, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR .

Poikkeustilan perusteella kaikki julkisen sektorin työntekijät velvoitetaan ottamaan rokotus virasta pidättämisen uhalla. Tietyillä yksityisen sektorin työpaikoilla koronatodistus tulee pakolliseksi. Etätyö tulee pakolliseksi kaikille, jotka voivat sitä tehdä, ja kouluissa opettajille ja yli kuusivuotiaille oppilaille tulee maskipakko. Julkisessa liikenteessä saa alennuksia vain, jos matkustajalla on esittää koronatodistus.

Koronatilanne on vaikea myös Latvian naapurimaissa Virossa ja Liettuassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut