Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yhdysvaltain kongressi ei vieläkään äänestä valtavasta infrastruktuuripaketista

Yhdysvalloissa edustajainhuone ei vieläkään äänestä presidentti Joe Bidenin hallinnon suuresta infrastruktuuripaketista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa edustajainhuone ei vieläkään äänestä presidentti Joe Bidenin hallinnon suuresta infrastruktuuripaketista. Perjantaille suunniteltu äänestys peruttiin paikallista aikaa myöhään perjantai-iltana.

Äänestys lykättiin jo kertaalleen torstaina. Nyt infrastruktuuripaketista äänestäminen siirtyy ainakin ensi viikkoon.

Aiemmin perjantaina Biden oli kongressissa neuvottelemassa demokraattipuolueen edustajien kanssa biljoonaluokan määrärahapaketista. Puolueen sisäiset ristiriidat ovat estäneet paketin viemisen eteenpäin, kun edustajat eivät ole löytäneet yksimielisyyttä paketin sisällöstä.

Puolueen radikaalit ja konservatiivit ovat erimielisiä siitä, kuinka paljon rahaa tulisi käyttää toisaalta infrastruktuurin korjaamiseen, toisaalta muun muassa opetukseen, lastenhoitoon ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Infrastruktuuripakettiin on suunniteltu 1,2 biljoonan dollarin määrärahaa.

Demokraateilla on Yhdysvaltain kongressissa vain pieni enemmistö, minkä takia puolue tarvitsee lähes kaikkien edustajiensa tuen voittaakseen äänestyksen.

Biden vakuutti toimittajille edustajien tapaamisen jälkeen, että hänen hallintonsa suunnitelmat saadaan vielä maaliin.

– Kerron teille, me aiomme saada tämän tehtyä. Sillä ei ole merkitystä milloin. Sillä ei ole merkitystä onko se kuudessa minuutissa, kuudessa päivässä vai kuudessa viikossa, me aiomme tehdä tämän, Biden sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut