Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin mukaan Göteborgin räjähdyksessä ei viitteitä yhteydestä jengirikollisuuteen, yhtä epäiltyä etsitään

Ruotsissa poliisi kertoo etsivänsä yhtä ihmistä epäiltynä Göteborgin kerrostaloräjähdyksestä. Poliisin mukaan toistaiseksi tavoittamattomissa olevaa henkilöä epäillään todennäköisin syin yleisvaaraa aiheuttaneesta törkeästä tuhotyöstä.

Tiedotteen mukaan poliisi ja syyttäjä jatkavat esitutkintaa laajalla rintamalla. Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että räjähdyksellä olisi yhteyksiä jengirikollisuuteen.

Sama kanta toistettiin myöhemmin iltapäivällä poliisin tiedotustilaisuudessa.

– Sen perusteella mitä esitutkinnasta tiedetään, voimme sanoa että mitään kytköstä jengirikollisuuteen ei ole, sanoi aluepoliisipäällikkö Klas Johansson.

Tiistaiaamun räjähdyksen liittymisellä rikollisjengeihin tai niiden välienselvittelyihin spekuloitiin laajasti heti tapahtuman jälkeen.

Kukaan ei kuollut tiistain voimakkaassa räjähdyksessä, mutta useat ihmiset joutuivat sairaalahoitoon. Kohteena ollut kerrostalo kärsi erittäin pahoja vaurioita, eivätkä asukkaat ole vielä päässeet palaamaan koteihinsa.

Ruotsalaismediat kertoivat jo aiemmin torstaina, että räjähdyksen taustalla olisi ollut häätö ja että epäilty olisi talossa asunut 55-vuotias mies. Poliisi ei tiedotustilaisuudessa vahvistanut medioiden tietoja, ei edes sitä, onko etsityllä henkilöllä jotain kytköksiä räjähdystaloon.

– Meillä on käsitys motiivista, mutta sitä emme halua kommentoida. Emme näe mitään välitöntä vaaraa yleisölle, Anders Börjesson poliisista kertoi.

Poliisin mukaan tekninen tutkinta on vaikeiden olosuhteiden takia päässyt vasta alkuun. Viivästystä ovat aiheuttaneet muun muassa kuumuus ja vähähappisuus. Vielä ei esimerkiksi tiedetä, kuinka räjähdys tarkkaan ottaen tapahtui.

____________________

Lähteenä myös SVT.