Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Maailmassa on yhä viisi maata, joista ei ole raportoitu yhtään koronavirustapausta – Turkmenistanissa hallitus pitää väitteitä tartunnoista valheina mutta kehottaa kansalaisiaan syömään tulista keittoa

Keski-Aasiassa sijaitseva Turkmenistan on yksi viidestä maasta, josta ei ole raportoitu yhtään koronavirustapausta, kertoo amerikkalaismedia CNN.

Muut neljä ovat Pohjois-Korea ja kolme Tyynenmeren saarivaltiota.

Useiden aktivistien ja toimittajien mukaan Turkmenistanissa on kuitenkin käynnissä jo epidemian kolmas aalto, ja terveydenhuolto on helisemässä. Kaikkia koronapotilaita ei edes oteta sairaaloihin, CNN:lle raportoidaan.

Turkmenistanin hallitus on kuitenkin antanut kansalaisilleen erilaisia terveysohjeita koronapandemian aikana. Yksi niistä on, että kannattaa syödä tietynlaista tulista keittoa.

Turkmenistanin presidentti Gurbanguly Berdimuhamedov on pitänyt väitteitä tautitapauksista valheellisina.

CNN:n haastattelemat tahot näkevät, että presidentti haluaa pitää kiinni imagostaan maan pelastajana ja merkittävänä valtionjohtajana, eikä siksi halua myöntää koronan riehuvan maassa.

Noin kuuden miljoonan asukkaan Turkmenistanin rajanaapureita ovat muun muassa Iran ja Afganistan. Iranissa koronatapauksia on todettu jo ainakin 5,5 miljoonaa.

Turkmenistan sijoittui tämän vuotisessa lehdistönvapausindeksissä sijalle 178. Taakse jäivät vain Pohjois-Korea ja Eritrea.

Suomen ulkoministeriön nettisivuilla kerrotaan, että Turkmenistaniin pääsee tällä hetkellä vain oman maan kansalaiset sekä maahan akkreditoidut diplomaatit.