Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Veronmaksajain keskusliiton mielestä työhuonevähennyksen korottamista voisi pohtia, vanhoja tatuointeja halutaan poistaa koko ajan enemmän, Saksassa äänestetään liittopäivävaaleissa

Kaavamaisen työhuonevähennyksen suuruutta pitäisi pohtia uudelleen etätyön tultua jäädäkseen, sanoo Veronmaksajain keskusliiton lakiasiainjohtaja Kati Malinen. Hän perustelee asiaa muun muassa sillä, että on paljon palkansaajia, jotka ovat hankkineet isompia asuntoja, jolloin kustannukset kasvavat.

Toisaalta omakotitaloasujat ja asunto-osakkeita omistavat ovat eri asemassa, koska osakkeenomistaja ei voi tehdä vähennystä työhuoneen hankintahinnasta.

Verottaja ei kuitenkaan aio näillä näkymin kasvattaa työhuonevähennyksen määrää.

Vanhoja tatuointeja halutaan poistaa koko ajan enemmän

Tatuointien poistaminen laserilla on lisääntynyt Suomessa selvästi viimeisen kymmenen vuoden aikana, kerrotaan Eiran sairaalasta ja Cityklinkalta. Myös tatuointeja poistavien klinikoiden määrä on yritysten mukaan kasvanut.

Eiran sairaalan mukaan eniten tatuointeja poistattavat 20–40-vuotiaat, ja naiset hieman useammin kuin miehet.

Osalle tatuoinnista eroon pääsemiseen riittää muutama laserointikerta, osa voi vaatia jopa 15 käsittelykertaa.

Saksassa äänestetään liittopäivävaaleissa – vaaleissa haetaan seuraajaa Angela Merkelille

Saksassa äänestetään tänään liittopäivävaaleissa, joissa haetaan seuraajaa maata 16 vuotta johtaneelle liittokansleri Angela Merkelille.

Kiivaimmin liittokanslerin paikasta kilvoittelevat sosiaalidemokraattien (SPD) Olaf Scholz ja Merkelin puolueen kristillisdemokraattien (CDU/CSU) Armin Laschet. SPD on ollut viimeisissä mielipidemittauksissa niukasti CDU/CSU:ta edellä, mutta puolueiden välinen ero mahtuu virhemarginaalin sisään. Laschetin on arvioitu vievän CDU/CSU:n puolueen heikoimpaan vaalitulokseen sitten toisen maailmansodan.

Vaalihuoneistot avautuvat sunnuntaina Suomen aikaa aamulla kello 9.

Britannia myöntää 10 500 tilapäistä työviisumia yrityksenä paikata työvoimapulaa

Britannia aikoo myöntää 10 500 tilapäistä työviisumia rekkakuskeille ja siipikarja-alalla työskenteleville. Viisumien tarkoituksena on paikata työvoimapulaa.

Viisumien on tarkoitus olla voimassa ensi kuusta joulukuun lopulle. Britannialainen Guardian-lehti kirjoittaa, että viisumit eivät kuitenkaan riitä paikkaamaan maan toimitusketjukriisiä.

Päätös on täyskäännös pääministeri Boris Johnsonin brexitin jälkeiselle maahanmuuttopolitiikalle. Johnsonin hallitus on EU-eron jälkeen kiristänyt maahanmuuttosäädöksiä ja vaatinut, että Britannian ei tulisi olla riippuvainen ulkomaisesta työvoimasta. (Lähde: AFP)

Mestaruutta puolustanut Anthony Joshua kaatui nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestaruusottelussa

Ukrainan Oleksandr Usyk on kaatanut hallitsevan mestarin, Britannian Anthony Joshuan nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestaruusottelussa.

Päätös ukrainalaisen voitosta oli yksimielinen. Voitto irtosi hänelle pistein 117–112, 116–112 ja 115–113.

Joshua puolusti kamppailussa WBA-, IBF- ja WBO -liittojen raskaansarjan mestaruusvöitään.

Ottelu käytiin jalkapalloseura Tottenhamin kotistadionilla Lontoossa. (Lähde: AFP)

Golffari Matilda Castren viiden lyönnin päässä LPGA:n kärjestä

Suomalaisgolffari Matilda Castren on kahden kierron jälkeen viiden lyönnin päässä kärjestä Yhdysvaltain Arkansasissa pelattavassa naisten LPGA-kilpailussa. Castren on kahdella kierroksella lyönyt yhteensä 135 kertaa, mikä on seitsemän lyöntiä alle parin. Hän on kisassa nyt jaetulla 19. sijalla.

Kisan kärkisijaa jakavat Australian Minjee Lee ja Japanin Nasa Hataoka, jotka ovat molemmat lyöneet yhteensä 130 kertaa. Heidän tuloksensa on 12 alle parin.