Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Millainen on koronapassi ja miten maahantulo muuttuu? – Seuraa suorana STM:n tiedotustilaisuutta kello 14.15 alkaen

Koronapassi on käytännössä Omakanta-palvelusta saatava EU:n koronatodistus. Markku Ulander / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Hallitus antaa eduskunnalle esityksen tartuntatautilain muutoksista. Esityksessä käsitellään EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallista käyttöä eli koronapassia sekä maahantulosäännöksiä, jotka ehkäisevät ulkomaista alkuperää olevien koronavirustartuntojen leviämistä Suomeen.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden kello 14.15. Voit seurata tilaisuutta suorana alla olevasta kuvakkeesta, kun lähetys alkaa.

Tiedotustilaisuudessa ovat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja hallitusneuvos Kirsi Ruuhonen STM:stä, ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä hallitusneuvos Liisa Huhtala työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisäksi kysymyksiin vastaavat STM:n lakimies Maija Neva, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietoarkkitehti Mika Pihlajamäki ja Kanta-palvelujen päätuoteomistaja Mia Mustonen Kelasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut