Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tikkurilaa viedään pois pörssistä yrityskaupan jälkeen

Taustalla on kesällä toteutunut yrityskauppa, jossa yhdysvaltalaisen PPG Industriesin tytäryhtiö PPG Finland sai haltuunsa valtaosan, yli 97 prosenttia, Tikkurilan osakkeista. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Maaliyhtiö Tikkurilan hallitus ilmoittaa hakevansa julkisen kaupankäynnin lopettamista Tikkurilan osakkeilla ja osakkeidensa poistamista Helsingin pörssistä.

Taustalla on kesällä toteutunut yrityskauppa, jossa yhdysvaltalaisen PPG Industriesin tytäryhtiö PPG Finland sai haltuunsa valtaosan, yli 97 prosenttia, Tikkurilan osakkeista.

Koska PPG Finlandin omistus Tikkurilan osakkeista kasvoi yli 90 prosenttiin, sille muodostui oikeus ja velvollisuus lunastaa Tikkurilan vähemmistöosakkeet. Yhtiö käynnistikin kesäkuussa menettelyn, jolla se saisi omistukseensa loput liikkeelle lasketut osakkeet.

Tikkurilan hallitus on pyytänyt yhtiön poistamista pörssistä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun PPG Finland on saanut omistusoikeuden kaikkiin Tikkurilan osakkeisiin.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut