Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Toisen rokotusannoksen on saanut Suomessa lähes kolme miljoonaa ihmistä – tänään raportoitu 632 uutta koronatartuntaa ja 9 koronakuolemaa

Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 98 ihmistä, THL kertoo. Heistä tehohoidossa on 22. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Elias Peltonen, Anniina Korpela / STT

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut Suomessa nyt hieman vajaat kolme miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 53,9 prosenttia.

Rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 4,03 miljoonaa ihmistä eli 72,5 prosenttia väestöstä. Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 6 000:lla. Toisen rokoteannoksen saaneita on noin 33 000 enemmän kuin vuorokautta aiemmin.

Prosenttiluvuissa on huomioitu koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Sairaalahoidossa koronan vuoksi lähes sata ihmistä

Suomessa on tänään raportoitu 632 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoo. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 017 tartuntaa, mikä on 1 554 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa 131 686.

THL raportoi tänään yhdeksästä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta viime viiikon keskiviikon jälkeen. Suomessa on todettu pandemian alusta alkaen yhteensä 1 039 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 98 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 22 ihmistä. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut kolmella maanantaista. Tehohoidossa olevien määrä on noussut kahdella.

Kahden viikon valtakunnallinen ilmaantuvuus on 145

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus suhteessa väkilukuun on THL:n mukaan 145 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Tätä edeltävien kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli 173.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (243), Kainuun (206) ja Varsinais-Suomen (178) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja on ollut Ahvenanmaan (17), Pohjois-Karjalan (24) ja Keski-Suomen (25) sairaanhoitopiireissä.

Luvut ovat pyöristettyjä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut