Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Marin: Budjettiriihineuvotteluissa päästy eteenpäin, mutta työtä riittää yhä, HS-kysely: Olli Rehn olisi sopivin seuraavaksi presidentiksi, Britney Spearsin isä on hakenut laulajan taloudellisen holhousvastuun lopettamista

Hallituksen on määrä saada ensi vuoden budjettia koskevat neuvottelunsa päätökseen tänään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi puolenyön jälkeen Twitterissä, että neuvottelut on keskeytetty ja niitä jatketaan tänään kello 10. Marinin mukaan neuvotteluissa on päästy eteenpäin, mutta työtä riittää yhä.

Aiemmin tiistai-iltana Marin kertoi, että viisikko jatkoi neuvotteluja muun muassa ilmasto- ja työllisyystoimista. Budjettiriihessä odotetaan linjauksia paitsi valtion ensi vuoden rahankäytöstä myös ilmastotoimista.

HS-kysely: Olli Rehn olisi sopivin seuraavaksi presidentiksi

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) saa Helsingin Sanomien kyselyssä eniten mainintoja, kun suomalaisilta kysyttiin, ketkä olisivat hyviä valintoja presidentiksi Sauli Niinistön kauden päättyessä vuoden 2024 vaaleissa.

Vastaajista 16 prosenttia nimesi Rehnin.

Seuraavaksi useimmin nimettiin pääministeri Sanna Marin (sd.) ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Kyselyn toteutti Kantar TNS elokuun lopulla, ja siihen vastasi reilu tuhat ihmistä. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastata sai niin monta nimeä kuin halusi.

Pelastakaa Lapset: Ääriliikkeet rekrytoivat nuoria erityisesti verkossa

Ääriliikkeet rekrytoivat nuoria mukaan liikkeisiin erityisesti verkossa, selviää Pelastakaa Lapset -järjestön tuoreesta raportista.

Raportin mukaan suomalaisia ja Suomessa asuvia nuoria rekrytoidaan ääriliikkeiden toiminnan piiriin pääasiassa sosiaalisessa mediassa, videopelialustoilla, pimeän verkon foorumeilla ja fyysisissä kohtaamisissa. Keinoina käytetään muun muassa visuaalista viestintää, huumoria, salaliittoteorioita ja groomingia.

Tuore raportti perustuu tutkimuksista ja raporteista koottuun tietoon, Pelastakaa Lapset ry:n tekemään tiedonkeruuseen verkossa sekä asiantuntijahaastatteluihin.

Yhdysvallat on huolissaan Talebanin nimeämästä Afganistanin uudesta hallituksesta

Yhdysvallat kertoo olevansa huolissaan Afganistania hallitsevan äärijärjestö Talebanin nimeämästä uudesta hallituksesta. Taleban julkisti tiistaina virkaatekevän hallituksen, johon nimettiin järjestön keskeisiä nimiä.

Yhdysvaltain ulkoministeriö esitti huolensa siitä, että hallituksessa on vain Talebanin jäseniä tai heidän läheisiään ja ettei hallitukseen nimetty yhtään naista.

Ulkoministeriö kehotti jälleen Talebania tarjoamaan turvallisen poistumisen Afganistanista Yhdysvaltain kansalaisille sekä lähtemään haluaville afganistanilaisille. (Lähde: AFP)

Meksikon korkein oikeus linjasi abortin kriminalisoinnin olevan perustuslain vastaista

Meksikon korkein oikeus on linjannut abortin kriminalisoinnin olevan perustuslain vastaista. Korkein oikeus teki asiasta yksimielisen päätöksen tiistaina.

Tähän mennessä abortti on ollut laillista vain pääkaupunki Mexicossa sekä kolmessa muussa osavaltiossa raskauden ensimmäisen 12 viikon aikana. Muualla maassa abortti on ollut sallittua vain raiskaustapauksissa.

Korkeimman oikeuden päätös vaikuttaa nyt koko maahan. Meksikossa osavaltioilla on oikeus määrittää lakinsa itsenäisestä, mutta ne mitätöidään, jos ne ovat ristiriidassa korkeimman oikeuden päätösten kanssa. (Lähde: AFP)

Jättioikeudenkäynti vuoden 2015 terrori-iskuista alkaa Pariisissa

Ranskassa alkaa tänään maan modernin oikeushistorian suurimmaksi kuvailtu oikeudenkäynti Pariisissa kuusi vuotta sitten tehdyistä terrori-iskuista. Ääri-islamilaisten hyökkääjien iskuissa Bataclan-konserttisaliin sekä baareihin ja ravintoloihin kuoli yli 130 ihmistä marraskuussa 2015.

Syytettynä teosta on 20 henkilöä, joista 14 on paikan päällä oikeussalissa. Heidän joukossaan on tiettävästi ainoa hengissä selvinnyt hyökkääjä, Belgiassa pidätetty ranskalais-marokkolainen Salah Abdeslam.

Oikeudenkäynnin on määrä päättyä ensi keväällä toukokuussa.

CNN: Britney Spearsin isä on hakenut laulajan taloudellisen holhousvastuun lopettamista

Poptähti Britney Spearsin isä James Spears on hakenut laulajan taloudellisen holhousvastuun lopettamista, kertoo uutiskanava CNN.

Elokuussa kerrottiin, että James Spears aikoo luopua holhousvastuusta. Nyt CNN on saanut haltuunsa oikeuden asiakirjat, joissa laulajan isä on hakenut järjestelyn virallista päättämistä.

James Spears, joka tunnetaan myös Jamiena, on ollut pitkälti vastuussa 39-vuotiaan tyttärensä taloudesta ja yksityiselämästä 13 vuoden ajan. Britney Spears on pyrkinyt oikeusteitse saamaan isänsä pois holhousvastuusta.

Griezmann laukoi Huuhkajat nurin Lyonissa

Hallitseva maailmanmestari Ranska voitti tiistai-iltana Suomen jalkapallon miesten MM-karsintaottelussa 2–0. Ranskan molemmat maalit Lyonissa teki Antoine Griezmann.

Ranska johtaa MM-karsintalohkoa 12 pisteellä. Suomella ja Ukrainalla on viisi pistettä. Tiistai-iltana Zenicassa 2–2-tasapelin pelanneilla Bosnia-Hertsegovinalla ja Kazakstanilla on molemmilla kolme pistettä.

Suomi jatkaa MM-karsintoja 9. lokakuuta kotiottelulla Ukrainaa vastaan.