Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ilmavoimat ryhtyy "häjyksi" ja järjestää harjoituksen, jossa lentokone suhahtaa ohi matalalla ja taivaalla näkyy soihtuja

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Ilmavoimat järjestää ensi viikolla (13.9.–17.9.) Häjy 21 -harjoituksen, jossa lennetään Hawk- ja Hornet-lenotkoneilla Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Lennot ajoittuvat maanantaista torstaihin kello 9–20 ja suuntautuvat akselille Tikkakoski–Virrat–Kauhava–Pyhäntä–Kuopio– Pieksämäki. Lennot loppuvat perjantaina kello 14 mennessä.

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä neljällä Hornet -monitoimihävittäjällä. Lento-ohjelmaan sisältyy myös matalalentoja.

Harjoituksessa käytetään Hornetin omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

– Tämän harjoituksen tarkoituksena on toiminta poikkeusoloissa yhdessä ilmatorjunnan kanssa. Yhteistyötä harjoituksessa tekevät Ilmavoimien kaikkien joukko-osastojen lisäksi myös Sotilaslääketieteen keskus, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Lauri Suominen kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut