Arvostetut lääketieteen lehdet: Ilmastonmuutos vaikuttaa jo ihmisten terveyteen laajasti – ilmastotoimia ei voida viivytellä koronapandemian takia

Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten terveyteen niin paljon, että sen torjunnassa ei voida viivytellä koronapandemian loppumiseen asti, useat arvostetut lääketieteen lehdet varoittivat maanantaina.

Muun muassa arvostetun lääketieteen lehden Lancetin julkaisemassa tekstissä varoitetaan, että muun muassa iäkkäiden ihmisten kuumuudesta johtuvat kuolemantapaukset ovat lisääntyneet peräti yli 50 prosentilla viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana.

Lisäksi ilmastonmuutos on lisännyt muun muassa nestehukkaa, trooppisia sairauksia, raskausajan komplikaatioita ja allergioita. Lisäksi sen vaikutukset maatalouteen ovat vaikeuttaneet aliravitsemuksen torjuntaa.

Myös Maailman terveysjärjestö WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus on varoittanut, että ilmastonmuutoksen riskit voivat jättää varjonsa minkä tahansa yksittäisen sairauden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut