HS: Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron potilastietoja on vuodettu avoimeen verkkoon

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa saatuja potilastietoja on vuodettu avoimen verkon puolelle, uutisoi Helsingin Sanomat . Tietoja on aiemmin julkaistu erityisesti pimeässä verkossa, niin kutsutun tor-verkon puolella.

Lehti kertoo, että Kyberturvallisuuskeskus havaitsi internetsivuston perjantaina. Verkkosivustolla on julkaistu myös hakukone, joka mahdollistaa laajojen hakujen tekemisen Vastaamon vuodetusta potilastietokannasta. Keskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman sanoo HS:lle, että sivustoa voidaan käytännössä käyttää porttina tor-verkon ja internetin väissä.

Pahlman arvioi, että uusi sivusto ei ole dramaattinen muutos aiempiin vuotoihin.

– Lyhyen selvityksemme mukaan näyttää siltä, että sivusto ei sisällä aikaisemmin julkaisemattomia tietoja, Pahlman sanoi lehdelle.

Hän kuitenkin ilmaisee, että inhimillisesti tilanne on uhreille yhä raskas.

Vastaamo tiedotti viime lokakuussa joutuneensa tietomurron ja kiristyksen uhriksi. Se kertoi, että osa asiakkaiden luottamuksellisia tietoja oli joutunut vääriin käsiin. Epäillyt tietomurrot tapahtuivat marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut