IS: Yhdeksännellä luokalla ollut tyttö pahoinpiteli tamperelaisen yläkoulun opettajan – pillastui siitä, kun opettaja pyysi laittamaan kännykän pois ennen koetta

15-vuotias tyttö tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa sakkoihin nuorena tehdystä pahoinpitelystä, kertoo Ilta-Sanomat. Helmikuussa yhdeksättä luokkaa käynyt tyttö oli käynyt painimaan 50-vuotiaan opettajan kanssa, kun tämä oli huomauttanut tyttöä kännykän käytöstä hetkeä ennen alkavaa koetta.

Tyttö oli saapunut kokeeseen myöhässä, kännykkä kädessään ja tervehtimättä. Opettaja kertoi oikeudelle antaneensa tytölle kokeen ja kirjoitusvälineet. Hän pyysi tyttöä laittamaan puhelimensa pois. Tyttö vastasi alatyylisesti poistuvansa mieluummin paikalta.

Ohjeistettuaan muita oppilaita, palasi opettaja tytön luo ja yritti tarttua tämän puhelimeen. Tyttö reagoi tarttumalla opettajan hiuksista. Seurasi painitilanne, jossa opettajan silmälasit putosivat lattialle ja hajosivat. Opettajan kertomuksen mukaan tyttö painoi hänen päätä alas, potkien häntä samalla polvilla.

Tyttö irrotti otteensa, kun paikalle saapui toinen opettaja. Uhri oli huutanut tilanteessa apua.

Oikeuden mukaan näyttöä polvipotkuille ei kuitenkaan ollut. Uhrilla todettiin lievähkö retkahdusvamma niskan ja hartian seudulla. Lisäksi hänen vasemmassa olkapäässä todettiin kiertäjäkalvosimen vamma. Lääkäri määräsi hoidoksi fysioterapiaa.

Tyttö tuomittiin maksamaan 180 euron edestä sakkoja ja korvauksia uhrille 1 650 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut