Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin rajut sateet jättivät jälkeensä tuhoja

Ruotsin vesisateet laantuivat torstaiksi keskiviikon rankkasateiden jälkeen, mutta vesimassat aiheuttivat runsaasti tuhoja esimerkiksi tiestölle. Autoilijoita kehotettiin olemaan edelleen varovaisia torstaina pienemmillä teillä.

Pääteillä, joilla on parempi valuma, tilanne oli torstaina jo parempi.

Häkellyttävin sademäärä kirjattiin Gävlen seudulla, missä satoi keskiviikkoaamun aikana 162 milliä vettä. Se on uusi päiväkohtainen ennätys alueella. Tiepulmien lisäksi Gävlen junaliikenne ohjattiin kiertämään pohjoisen pääradan kautta.

Ruotsin Ilmatieteen laitoksen mukaan normaali sademäärä koko elokuun aikana on 70 milliä.

Viranomaisten mukaan Ruotsin tulvien aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa kestää kauan. Tiedossa ei ole, että tulvat olisivat aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Ruotsiin ei odoteta runsaita sateita lähipäiviksi.

Brynäsin kotihalli joutui veden varaan Gävlessä - "Tämä vain vahvistaa meitä ryhmänä"

Gävlen tulvista osansa sai myös suomalaisvalmentaja Mikko Mannerin luotsaama Brynäs IF, kaupungin jääkiekkoylpeys.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi keskiviikkona, että Brynäsin kotihalli oli täysin veden vallassa ja joukkueen harjoitustoiminta keskeytettiin. Seuran urheilujohtaja Johan Alcén oli keskiviikkoaamuna ensimmäisten joukossa hallilla.

– Siellä oli metri vettä. Pysäköintialueella olevista autoista näkyi vain puolet, Alcén sanoi Aftonbladetille.

Kärppien mestarivalmentaja ja pitkään Suomen maajoukkueen valmennusryhmässä vaikuttanut Manner aloitti hiljattain Brynäsin päävalmentajana. Vaasalaislähtöinen Manner sanoi keskiviikkona, ettei usko tapahtuman vaikuttavan suuresti joukkueen kausivalmisteluihin.

– Emme voi vaikuttaa asioihin, joihin ei voi vaikuttaa. Kysymys kuuluu, aloitammeko valituksen vai pysymmekö positiivisina ja käytämme tämän tilaisuutena rakentaa yhteisöä, kumisaappailla varustautunut Manner sanoi Aftonbladetille.

– Tämä vain vahvistaa meitä ryhmänä.

Mannerin arvio näyttää käyvän toteen. Tulva sai koko Brynäsin henkilökunnan yhteisiin talkoisiin.

Keskiviikkoiltana Brynäs ilmoitti Twitter-tilillään , että halli oli tyhjennetty vedestä. Torstaina seuran B-halli oli jo käyttökunnossa.

SHL-kausi alkaa 11. syyskuuta.