Kojamon tulos parani tuntuvasti

Vuokra-asuntoyhtiö Kojamon voitto ennen veroja yli viisinkertaistui huhti-kesäkuussa 369,6 miljoonaan euroon. Rajun tulosparannuksen taustalla on voittoon sisältyvä 322,7 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta. Käyvän arvon nousuun katsauskaudella vaikutti erityisesti tuottovaatimusten lasku.

Kojamon liikevaihto kasvoi 2,0 prosenttia ja oli 96,7 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan vuoden ensimmäistä puoliskoa leimasivat odotetusti koronapandemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien tilapäinen vaikutus markkinaan ja muuttoliikkeeseen, minkä lisäksi vuokra-asuntojen tarjonta on ollut korkealla tasolla. Näistä syistä Kojamon vuokrausaste laski ja vaihtuvuus kasvoi.

Niemisen mukaan Suomessa on kuitenkin havaittavissa merkkejä yhteiskunnan avautumisesta ja muuttoliikkeen elpymisestä koronarokotusten etenemisen myötä.

– Yhteiskunnan avautumista ennakoi se, että olemme heinäkuussa tehneet ennätyksellisen määrän uusia sopimuksia. Ennakoidusti monet näistä ovat opiskelijoille, jotka ovat palaamassa yliopistokaupunkeihin lähiopetukseen, Nieminen sanoo Kojamon osavuosikatsaustiedotteessa.

Positiivisista merkeistä huolimatta Kojamo kuitenkin laski arviotaan konsernin liikevaihdon kehityksestä. Kojamo arvioi nyt liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 2–4 prosenttia viime vuodesta, kun aiemmin liikevaihdon kasvuksi oli arvioitu 3–5 prosenttia.

Kojamon omistuksessa oli katsauskauden lopussa hieman yli 36 000 vuokra-asuntoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut