Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä helikopterionnettomuus – kahdeksan ihmisen uskotaan kuolleen, joukossa lapsi

Kopteri putosi järveen luonnonsuojelualueella, jonka henkilökunta sai pelastettua puolet kopterissa olleista.

Venäjällä sattuneen helikopterionnettomuuden jäljiltä oli torstaina yhä kateissa kahdeksan henkilöä, heidän joukossaan yksi lapsi. Uutistoimisto Tass kertoi torstaina, että toivo kadonneiden löytymisestä elossa on pelastusviranomaisten mukaan lähes olematon.

Onnettomuus sattui Venäjän itäosassa sijaitsevassa Kamtshatkassa torstain vastaisena yönä. Helikopterin kyydissä oli 16 ihmistä.

Kopteri putosi järveen Kronotskyn luonnonsuojelualueella. Luonnonsuojelualueen henkilökunta sai pelastettua puolet kopterissa olleista.

– He lähestyivät onnettomuuspaikkaa veneellä ja pelastivat kahdeksan ihmistä, Kamtshatkan aluepiirin kuvernööri Vladimir Solodov sanoo.

Heistä kahden tila on vakava. Yhä kateissa olevien joukossa on ryhmän ainoa lapsi ja helikopterin miehistön komentaja.

Pelastajien mukaan veden lämpötila oli 5-6 astetta

Luonnonsuojelualueen henkilökunta ehti omien sanojensa mukaan onnettomuuspaikalle muutamassa minuutissa ja sai nostettua veden pinnalle päässeet helikopterimatkustajat moottoriveneisiinsä.

– Veden lämpötila järvessä on korkeintaan 5–6 astetta, joten on mahdotonta selvitä vedessä kovin pitkään, luonnonsuojelualueen tekemässä tiedotteessa sanotaan.

Yksi selviytyjistä on Viktor Strelkin, joka kertoo nukkuneensa ja heränneensä siihen, että vesi osui häntä kasvoihin.

– Ystäväni poika istui vierelläni. Hänellä oli turvavyö eikä minulla ollut aikaa vetää hänet ulos, koska heräsin liian myöhään, mies kertoo paikallisviranomaisen tiedotteessa.

Paikallisviranomaisten mukaan kone oli torstaina yli 130 metrin syvyydessä noin 800 metrin päässä rannasta. Alueelle lähetettiin yli 60 pelastajaa ja sukeltajaa, ja apua pyydettiin puolustusministeriöltä.

Helikopteri oli kuljettamassa pietarilaisia turisteja Hodutka-tulivuorelle, joka sijaitsee lähellä Petropavlovsk-Kamtshatskin kaupunkia. Venäjällä on perinteisesti ollut huono maine ilmailuturvallisuuden suhteen, mutta maa on tehnyt parannuksia vuosituhannen vaihteen jälkeen.