Pohjois-Koreassa tuhansia ihmisiä evakuoitu rankkasateiden aiheuttamien tulvien alta

Pohjois-Koreassa tuhansia koteja on vaurioitunut ja noin 5 000 ihmistä evakuoitu rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi, kertoo maan valtiollinen uutiskanava KCTV.

KCTV:n kuvissa näkyy kattojaan myöten tulvavedessä olevia taloja sekä vaurioituneita siltoja. Myös viljelysmaat ovat kärsineet tuhoja, mikä on huolestuttavaa ruokapulasta jo entuudestaan kärsivässä maassa.

Viime kuussa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö ennusti, että Pohjois-Koreassa tullaan tänä vuonna kärsimään "ankarasta laihasta kaudesta", sillä ruokapula on noin 860 000 tonnia.

Lisäsateet voivat aiheuttaa suurempia vahinkoja jo vaurioituneessa maaperässä.

– Odotamme rankkasateita viikon puoliväliin saakka monissa maakunnissa, erityisesti itärannikolla, sanoi KCTV:lle puhunut Pohjois-Korean ilmatieteen laitoksen johtaja Ri Yong Nam uutistoimisto AFP:n mukaan.

Voimakkaat luonnonilmiöt ovat erityisen tuhoisia eristäytyneelle Pohjois-Korealle sen heikon infrastruktuurin vuoksi. Muun muassa metsäkato on tehnyt maasta haavoittuvaisemman tulville.

Viime kesänä sarja hirmumyrskyjä aiheutti tulvia, joiden alla niin ikään tuhoutui viljelysmaata ja tuhansia koteja.

Pohjois-Koreassa kärsittiin maanlaajuinen nälänhätä 1990-luvulla, mikä tappoi satojatuhansia ihmisiä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut