Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN antoi potkut kolmelle rokottamattomalle työntekijälleen

The Guardian uutisoi perjantaina, että yhdysvaltalainen mediayhtiö CNN on irtisanonut kolme työntekijäänsä, jotka ovat tulleet rokottamattomina töihin. Yrityksellä on käytössään sääntö, jonka mukaan koronarokote on pakollinen henkilöillä, jotka työskentelevät yrityksen toimistotiloissa tai ovat muilla tavoin tekemisissä yhtiön muiden työntekijöiden kanssa.

CNN lähetti torstaina työntekijöilleen tiedotteen, missä toimitusjohtaja Jeff Zucker painotti, että yhtiöllä on asian suhteen nollatoleranssi. Tiedotteesta kertoi Associated Press sen jälkeen, kun CNN:n toimittaja Oliver Darcy oli tviitannut aiheesta.

Suurin osa CNN:n toimituksista on jo avoinna vapaaehtoisesti lähityöhön palaaville. The Guardinan mukaan Zucker kertoi tiedotteessa, että yli kolmannes uutistoimittajista on jo palannut toimituksiin. Aiemmin yhtiö suunnitteli, että lähityöhön palattaisiin täysimääräisesti syyskuun alkupuolella, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi paluu lykkääntyy ainakin lokakuun puoliväliin saakka.

The Guardianissa kerrotaan, että Piilaakson teknologiayhtiöt, kuten Google, Facebook ja Uber ovat myös äskettäin kertoneet pakollisista rokotuksista toimistoihin palaaville työntekijöilleen.