Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

18-vuotiaalle miehelle syytteet kolmesta taposta Nokian viime kesän kuolonkolarissa – turmassa kuoli kolme alle 20-vuotiasta nuorta

Kolmen nuoren hengen vaatinut kolari tapahtui Porintiellä sunnuntain vastaisena yönä 16. elokuuta 2020. Mika Kanerva / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Pirkanmaalla Nokialla viime kesänä tapahtuneesta kuolonkolarista on nostettu syytteet. Syyttäjä Pasi Vainio on nostanut 18-vuotiasta miestä vastaan syytteet kolmesta taposta sekä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kerrotaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelta STT:lle.

Kolmen nuoren hengen vaatinut kolari tapahtui Porintiellä sunnuntain vastaisena yönä 16. elokuuta 2020. Henkilöauto ajautui ulos tieltä ja törmäsi puuhun.

Kolarissa kuoli kaksi vuonna 2002 syntynyttä tyttöä ja vuonna 2003 syntynyt poika. Lisäksi vuonna 2002 syntynyt, tapahtuma-aikaan 17-vuotias poika joutui sairaalahoitoon.

Turmasta ainoana hengissä selvinnyttä syytetään nyt muiden autossa olleiden nuorten taposta.

Kun poliisi sai keväällä esitutkinnan valmiiksi, juttu siirtyi syyttäjälle kolmen tapon sijaan kolmena törkeänä kuolemantuottamuksena.

Syyttäjä päätyi kuitenkin syyteharkinnassa siihen, että kyse oli kolmesta tahallisesta henkirikoksesta. Syytteet nostettiin kesäkuun lopulla.

Syytetty kiistänyt ajaneensa autoa

Syyttäjä Vainio sanoo STT:lle, että syytteet nostettiin turma-auton epäiltyä kuljettajaa vastaan.

Vainion mukaan syytetty on esitutkinnassa kiistänyt epäillyt teot kaikissa muodoissaan. Syytetty on myös kiistänyt ajaneensa autoa kolarin tapahtuessa.

– Tämä (asia) lähtee riitaisena käräjäoikeuteen, Vainio sanoo.

Vainio ei tässä vaiheessa kommentoi syyteratkaisun perusteita. Hän sanoo perustelevansa asiaa käräjäoikeudessa, kun syytteiden sisältö selviää.

Nuoret jakoivat autossa kuva- ja videomateriaalia

Sisä-Suomen poliisi on kertonut, että turma-autossa olleet nuoret jakoivat autossa sosiaalisen median kanavilleen kuva- ja videomateriaalia ennen onnettomuutta.

Poliisi on kertonut saaneensa useilta ihmisiltä sosiaalisen median alustalle ladattuja videoita ja kuvia, joissa näkyy tilanteita muun muassa auton sisältä ajon aikana.

Vainio ei ota kantaa siihen, onko näillä sosiaalisen median materiaaleilla ollut merkitystä syyteratkaisun kannalta.

Miten poikkeuksellista on, että kolarista, jossa oli osallisena yksi ajoneuvo, nostetaan syytteet kolmesta taposta?

– Käsitys on, että ollaan harvinaisessa tilanteessa, Vainio vastaa.

Syyttäjän laatima haastehakemus ja poliisin esitutkintamateriaali tulevat julkiseksi oikeudenkäynnin alussa. Syytteet luetaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa 8. syyskuuta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut