Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tanskassa kaivettiin maasta 13 000 tonnia minkinruhoja – eläimet määrättiin lopetettavaksi viime syksynä koronamutaation vuoksi

Tanskassa on saatu tänään päätökseen lähes kahden kuukauden mittainen urakka, jossa kaivettiin maasta 13 000 tonnin verran minkinruhoja. AFP / LEHTIKUVA

STT–Ritzau-TT

Tanskassa on saatu tänään päätökseen lähes kahden kuukauden mittainen urakka, jossa kaivettiin maasta 13 000 tonnin verran minkinruhoja.

Tanskan hallitus määräsi viime syksynä yli 15 miljoonaa minkkiä lopetettavaksi minkkitarhoista löytyneen koronaviruksen mutaation vuoksi. Päätös osoittautui myöhemmin lainvastaiseksi, mutta minkit tapettiin joka tapauksessa.

Koska kapasiteetti ei riittänyt kaikkien ruhojen polttamiseen, noin neljä miljoonaa eläintä haudattiin Jyllantiin.

Myöhemmin paikallisten protestien jälkeen päätettiin, että minkit olisi kaivettava ylös ja poltettava, kun niissä ei ole enää elinkelpoista koronavirusta.

Hautojen aiheuttama hajuhaitta on ollut kuumasta kesästä huolimatta pienempi kuin pelättiin, sanoi elintarvike-, maatalous- ja kalatalousministeri Rasmus Prehn.

Asiantuntijat tutkivat nyt maaperää analysoimalla, ovatko mätänevät minkit aiheuttaneet ympäristöongelmia. Tanskan eläinlääkintä- ja elintarvikeviraston operatiivisen johtajan Kasper Klintön mukaan ruhot eivät juuri ole ehtineet hajota haudoissa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut