Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutistoimistot: FSB pidätti Viron konsulin Pietarissa, epäillään saaneen salaisia dokumentteja – Viron ulkoministeriön mukaan Venäjän syytökset perusteettomia

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt virolaisen konsulin Pietarissa, kertovat muun muassa uutistoimistot Ria Novosti ja AFP.

FSB ilmoittaa pidättäneensä Viron konsulin Mart Lätten, kun tämä "oli saamassa salaisia dokumentteja Venäjän kansalaiselta".

FSB:n mukaan Lätteä epäillään toimista, jotka eivät sovi yhteen diplomaatin aseman kanssa ja ovat "avoimen vihamielisiä" Venäjää kohtaan.

Ria Novosti kertoi, että virolaiseen diplomaattiin sovelletaan kansainvälisen oikeuden normien mukaisia ​​toimia.

Viron ulkoministeriön mukaan konsulin pidätys oli provokaatiota. Baltian BNS-uutistoimistolle antamassaan kommentissa ministeriön tiedottaja kertoi Lätten olleen palaamassa kotiin Pietarin teknillisellä yliopistolla olleesta tapaamisesta, kun hänet otettiin kiinni.

– FSB:n toiminta on lavastusta ja syytökset ovat perusteettomia. Tämä on jälleen esimerkki Venäjän vähäisestä kiinnostuksesta naapurimaiden ystävällisiä suhteita kohtaan, ministeriön tiedottaja Aari Lemmik sanoi BNS:lle.

Lemmikin mukaan Lätte olisi ollut kiinniotettuna puolitoista tuntia.