Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa on kuollut hirmuhelleviikon aikana kolme kertaa enemmän ihmisiä kuin tavallisesti – armeija valmistautuu auttamaan tulipalojen uhkaamien kylien evakuoinneissa

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa on kuollut viikon aikana yli 700 ihmistä, kertoo provinssin kuolinsyyntutkijanvirasto, jonka mukaan lukema on ennennäkemätön.

Kuolleita on kolme kertaa enemmän kuin samana ajankohtana kirjattaisiin normaaleissa olosuhteissa. Provinssin johtavan kuolinsyyntutkijan mukaan provinssia kurittaneiden äärimmäisten sääilmiöiden uskotaan vaikuttaneen kuolemien poikkeuksellisen korkeaan määrään.

Kanadan ja Yhdysvaltain länsiosia ovat korventaneet jo noin viikon ajan helteet, jotka ovat nostaneet lämpötilat korkeimmillaan liki 50 asteeseen.

Brittiläisessä Kolumbiassa yli 140 tulipaloa

Kanadassa on valmistauduttu lähettämään sotilaskoneita ja muuta apua kylien evakuointeihin ja maastopalojen sammutustöihin.

Viranomaisten mukaan Brittiläisen Kolumbian provinssissa palaa yli 140 tulipaloa, joista lähes 80 on syttynyt viimeisen kahden päivän aikana. Iso osa paloista on syttynyt salamaniskusta.

Maan puolustusministeri Harjit Sajjan tviittasi perjantaina, että Kanadan armeija on valmis tukemaan asukkaita.

Noin 1 000 ihmistä on paennut maastopaloja Brittiläisen Kolumbian provinssissa. Lisäksi useita ihmisiä on kadoksissa. Aiemmin Lytton -nimisen kylän 250 asukasta evakuoitiin, ja evakuointimääräyksiä laajennettiin myöhemmin myös lähialueille. Viranomaisten mukaan Lytton on tuhoutunut maastopaloissa liki täysin.

Kanadan kaikkien aikojen lämpöennätys on rikkoutunut Lyttonissa kolme kertaa viikon aikana. Tiistaina Lyttonissa mitattiin 49,6 celsiusastetta, mikä on toistaiseksi voimaan jäänyt ennätys.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut