Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Uutissuomalainen: Ennakkoäänestyksen pysyvä pidennys saa kannatusta neljältä eduskuntaryhmän puheenjohtajalta

Äänestysaktiivisuus nousi puheenaiheeksi kuntavaaleissa kesäkuussa, kun vain 55,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla. -RIIKKA SEPPÄLÄ SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ / LEHTIKUVA

STT

Neljä yhdeksästä eduskuntaryhmän puheenjohtajasta pidentäisi ennakkoäänestysaikaa pysyvästi äänestysvilkkauden nostamiseksi, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

SDP:n, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen ryhmäpuheenjohtajat kannattivat ennakkoäänestyksen pysyvää pidentämistä. Kokoomuksen, vasemmistoliiton ja RKP:n kollegat puolestaan selvittäisivät pysyvää pidentämistä. Ajatusta ennakkoäänestyksen pysyvästä pidentämisestä vastustavat keskusta ja vihreät.

Äänestysaktiivisuus nousi puheenaiheeksi kuntavaaleissa kesäkuussa, kun vain 55,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla.

Yksikään eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei säätäisi Suomeen äänestysvelvollisuutta.

Ryhmäpuheenjohtajat ehdottivat äänestysvilkkauden parantamiseksi myös esimerkiksi drive in -äänestyspaikkojen hyödyntämistä jatkossakin, vaalien yhdistämistä sekä äänestysikärajan laskemista 16 vuoteen.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nikotiinikorvaushoito-tuotteiden suosio Suomessa kasvaa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut