Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Videopuheluiden suosio jatkuu – elintarvikkeiden netistä tilaaminen harvinaisempaa

Internet- ja videopuhelut ovat säilyttäneet suosionsa toisena koronakeväänä, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Vain alle puolet kuluttajista tilasi internetin kautta ruokaa tai tavaraa kotiinsa pandemiasta huolimatta.

Alle viidesosa kuluttajista tilaa kotiinsa ravintoloiden ruoka-annoksia, kun taas muita elintarvikkeita tilaa kotiin alle kymmenesosa.

Traficomin viestintäpalveluiden käyttöä kartoittavan kuluttajatutkimuksen mukaan myös pikaviestit ovat tulleet jäädäkseen, kun niitä edelleen viikoittain lähettää yli 80 prosenttia kuluttajista.

Tavallisen puhelun soittaminen ja tekstiviestin lähettäminen ovat olleet laskusuunnassa jo pidempään, mitä tukee myös Traficomin teleyrityksiltä saamat puhelu- ja tekstiviestimäärät.

Kuluttajatutkimuksen toteutti IROResearch . Tutkimusta varten haastateltiin 2 001:tä vähintään 15-vuotiasta henkilöä. Puhelinhaastattelut toteutettiin keväällä 2021.

--

Juttua korjattu klo 11:43: Traficom on liikenne- ja viestintävirasto, ei liikenne- ja viestintäministeriö, kuten jutussa virheellisesti kirjoitettiin.