Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eläketurvakeskuksen Kiander ja valtiovarainministeriön Mörttinen tähyävät Kevan toimitusjohtajan paikkaa

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Eläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtajan paikkaa on hakenut kuusi ihmistä. Tehtävä tuli hakuun, sillä Kevan nykyinen toimitusjohtaja Timo Kietäväinen jää eläkkeelle marraskuussa.

Hakijoiden joukossa ovat esimerkiksi Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander ja valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen. Kiander on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien Eläketurvakeskuksessa, mitä ennen hän työskenteli työeläkeyhtiö Ilmarisessa ja Palkansaajien tutkimuslaitoksessa. Mörttinen puolestaan on työskennellyt ennen ministeriökauttaan Perheyritysten liitossa, Elinkeinoelämän keskusliitossa, Nordeassa sekä Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa.

Tehtävään hakivat myös muun muassa Turun entinen kaupunginjohtaja, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sekä Kevan varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander.

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, jonka piiriin kuuluvat muun muassa kunta-alan, valtion ja kirkon henkilöstön eläkeasiat. Sen piirissä on 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa.

Toimitusjohtajan valitsee Kevan hallitus.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut