Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Taulukkolaskenta on nyt osa e-urheilun maailmaa –Microsoft Excelin maailmanmestarille 20 000 dollaria  

Elina Laurila

Microsoft Excel jakaa varmasti monien tunteita: Sitä käyttämään oppineet pitävät sitä maailman näppärimpänä työkaluna, ja ne, jotka eivät ole ymmärtäneet sen saloja, lähinnä kammoavat sitä.

Microsoft on jo usean vuoden ajan järjestänyt kilpailuja taulukkolaskentaohjelman parissa, ja tänä vuonna kisan voitti lähes seitsemän vuotta rahoitusmalleja työkseen laskenut kanadalainen Michael Jarman.

Microsoft Excelin maailmanmestaruuskisat olivat virallisesti nimeltään Financial Modeling World Cup, johon osallistui kahdeksan henkilöä eri puolilta maailmaa. Kilpailijoilla oli 40 minuuttia aikaa ratkaista tehtävä, johon liittyi rahoitusmallin selvittäminen sekä 21 siihen liittyvään kysymykseen vastaaminen.

Jarman voitti kisan 700 pisteellä, kun taas toiseksi sijoittunut Britanniasta kotoisin oleva Andrew Ngai sai kerättyä kasaan 640 pistettä.

Microsoft mainosti finaalia toteamalla, että rahoitusmallien tekeminen ON e-urheilua. Mainostus selkeästi toimi, sillä virallinen kisasivusto kaatui tiistaina suuren yleisöryntäyksen vuoksi.

Financial Modeling World Cup -kilpailuissa on kausittain jaossa 20 000 dollaria. Ilta-Sanomat osaa kertoa uutisessaan, että myös Suomessa on ratkottu mestaruutta Excelin käytössä vuonna 2016.

Juttu on julkaistu alun perin Eurheilu.com-sivustolla.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut