Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Macronia lyötiin kasvoihin pikkukylässä Kaakkois-Ranskassa

Macron matkustaa ympäri maata seuraavien kahden kuukauden aikana tapaamassa ihmisiä kiertueella, jonka tarkoituksena on Macronin mukaan "tunnustella kansakunnan pulssia". AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia läpsäistiin tiistaina kasvoihin, kun hän meni tapaamaan väkijoukkoa Tain-l'Hermitagen kylässä Dromen alueella Kaakkois-Ranskassa.

Macronin turvamiehet ryntäsivät nopeasti väliin ja taltuttivat miehen. Kaksi ihmistä otettiin kiinni tapauksen vuoksi.

Paikallisviranomaisten mukaan Macron oli palaamassa autoonsa kouluvierailulta, kun hän kääntyikin tapaamaan tervehdyksiä mellakka-aidan takaa huutaneita ihmisiä. Kun Macron lähestyi joukkoa, häntä lyötiin kasvoihin.

Macron sanoi myöhemmin lehtihaastattelussa, että hän on hyvässä kunnossa eikä aio lopettaa ihmisten tapaamista tapauksen vuoksi.

– Tämä yksittäinen tapaus on pantava oikeisiin mittasuhteisiin. Emme saa antaa yksittäisten tapauksien ja ääriväkivaltaisten ihmisten kaapata julkista keskustelua: he eivät ansaitse sitä, Macron sanoi.

Macronin uskotaan tavoittelevan toista kautta ensi vuoden presidentinvaaleissa. Mielipidemittausten mukaan hän johtaa niukasti äärioikeiston Marine Le Peniä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut