Viikko alkoi helteisenä ja epävakaana – loppuviikosta lännestä saapuu matalapainetta ja lämpötilakin viilenee

Alkaneen viikon sää on lämmin mutta epävakainen, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelä- ja Keski-Suomessa kehittyy sadekuuroja ja ukkosta alkuviikosta. Maan pohjoisosassa on poutaista.

Maanantaina maan etelä- ja länsiosissa oli ukkoskuuroja. Ilmatieteen laitos kertoi STT:lle maanantaina alkuillasta, että päivän aikana oli iskenyt kaikkiaan noin 1 300 salamaa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan maakunnassa maanantain aikana syttyneistä rakennuspalosta ja kolmesta maastopalosta saivat todennäköisesti kaikki alkunsa ukkosesta.

Helleraja ylittyi eteläisessä Suomessa. Päivän korkein lämpötila oli 27,6 astetta, ja se mitattiin Espoon Nuuksiossa.

Tiistaina maan lounaisosassa lämpötila voi käydä vielä hellerajan tuntumassa. Enimmäkseen päivälämpötila on 20–24 asteen tienoilla. Kaikkein pohjoisimmassa osassa Lappia päivälämpötila saattaa jäädä alkuviikosta alle 20 lämpöasteen. Tiistaina myös maan länsiosassa on ukkoskuurojen mahdollisuus. Metsäpalovaroituksia on annettu Pohjois-Karjalaa lukuun ottamatta koko maahan.

Keskiviikkona ja torstaina sää jatkuu koko maassa epävakaisena, ja yksittäisiä sadekuuroja voi syntyä. Lämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia.

Loppuviikkoa kohden tuulet voimistuvat ja lännestä alkaa saapua matalapaineen alue Suomen päälle. Kylmän rintaman ylittäessä maata alkaa lämpötilakin laskea viikonloppuna. Kuuroittaiset sateet ovat edelleen mahdollisia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut