Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Timo Soini pitää erottamistaan sinisten paikallisyhdistyksestä laittomana – "Minua ei ole kuultu asiasta"

Soini ei ole ehdolla kuntavaaleissa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä, Saila Kiuttu / STT

Entinen ulkoministeri Timo Soini pitää erottamistaan Espoon sinisistä laittomana.

– Espoon siniset ovat ilmoittaneet julkisuuteen erottaneensa minut jäsenyydestään. Erottaminen on laiton, koska minua ei ole kuultu asiasta, eikä minuun olla oltu yhteydessä, Soini kirjoittaa blogissaan .

Soini kertoo vastaavansa sääntöjen mukaiseen selvityspyyntöön, jos saa sellaisen.

Erottamisen perusteena on kerrottu muun muassa se, että Soini esiintyy kahden Liike Nytin riveihin siirtyneen ehdokkaan kanssa vaalimainoksissa. Mainoksissa käytetään kyseisten kolmen henkilön vanhaa yhteiskuvaa.

Soini kertoo blogissaan antaneensa luvan Jukka Kilvelle ja Jonna Löflundille kuvan käyttöön.

– Saman luvan olisin pyynnöstä harkintani mukaan voinut antaa myös Espoon sinisille, jos olisivat kysyneet, mutta kukaan ei kysynyt, Soini kirjoittaa.

Kilpi valittiin viime kuntavaaleissa valtuutetuksi ja Löflund pääsi varapaikalle perussuomalaisten riveistä Espoon kaupunginvaltuustoon. Puolueen hajottua he siirtyivät sinisten ryhmään. Nyt he ovat luopuneet myös sinisten jäsenyydestä ja ovat ehdolla Liike Nytin listalla. Soini itse ei ole lainkaan ehdolla.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Kari Kulmala on kertonut Demokraatille , että paikallisyhdistyksen päätöksestä huolimatta Soinia ei ole tarve erottaa puolueesta.

Soinin erottamisesta kertoi ensin paikallislehti Länsiväylä . Lehden mukaan Espoon sinisten hallitus pitää paheksuttavana ja yhdistyksen edun vastaisena Soinin toimintaa kuntavaalikampanjassa. Hallituksen mukaan Soini on toimillaan pilannnut ja haitannut Espoon sinisten toimintaa.

Hallitus teki päätöksen viime torstaina. Sinisillä ei siten ole enää edustajaa kaupunginvaltuustossa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut