MT: Matti Vanhanen luopuu valtiovarainministerin paikasta ensi viikolla

Keskustan Matti Vanhanen luopuu ensi viikolla tehtävästään valtiovarainministerinä, kertoo Maaseudun Tulevaisuus . Paikalle on nousemassa odotetusti keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Vanhanen ja Saarikko kertovat asiasta lehden yhteishaastattelussa.

Puolueen päättävät elimet ovat koolla ensi viikon keskiviikkona. Näin ministerinvaihdos voisi tapahtua loppuviikosta.

Vanhanen pitää luopumisen hetkeä luontevana, jotta Saarikko pääsee heti mukaan ensi vuoden budjetin valmisteluun.

– Tässä on kaksi luontevaa poistumishetkeä. Joko viime syksynä budjettiriihen tai nyt kehysriihen jälkeen. En etukäteen tiennyt, että myös EU:n rahoituspäätökset tulee tehtyä samalla. Viimeisestä ei kauhean paljon kiitosta tule, Vanhanen sanoi.

Sitä, kuka nousee tiede- ja kulttuuriministeriksi, Saarikko ei vielä paljasta. Asiaa käsitellään hänen mukaansa keskiviikkona eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokouksessa.

"Matin toiveesta tapahtuva muutos"

Saarikko kertoo Twitterissä , että "Matin toiveesta" tapahtuva muutos tuntuu hänestä luontevalta juuri nyt. Hän sanoo olevansa nöyrä Suomen taloudellisten ja poliittisten realiteettien edessä, mutta lähtevänsä uuteen työhön uteliaana.

– Keskustan puolue-elimet ovat koolla keskiviikkona, haen omalta väeltäni luottamusta valtiovarainministerin tehtävään ja tukea näkemyksilleni Suomen talouden suunnasta tulevina vuosina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut