Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marimekolta lihava alkuvuoden tulos, kansainvälinen myynti kasvoi lähes kolmanneksen

Marimekko luovi alkuvuonna voitokkaasti koronakriisissä, joka on osoittautunut erityisen vaikeaksi muoti- ja erikoisliikkeille.

Marimekon vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi tammi-maaliskuussa 5,6 miljoonaan euroon, kun tulos vuotta aiemmin oli 1,2 miljoonaa. Liikevaihto harppasi 17 prosenttia 29,1 miljoonaan euroon.

Yhtiön liikevaihtoa kasvattivat tukkumyynnin hyvä kehitys Aasian-Tyynenmeren alueella, Suomessa ja Skandinaviassa. Yhtiön kansainvälinen myynti kasvoi tarkastelukaudella 29 prosenttia. Suomen-liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia.

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko sanoo osavuosikatsauksessa, että koronatilanteen vuoksi asiakasmäärät myymälöissä eri puolilla maailmaa laskivat yhä, mutta yhtiön verkkomyynti kasvoi alkuvuonna hyvin.

– Marimekon ensimmäinen neljännes sujui hyvin. Kiinnostavat mallistomme ja kasvava innostus kodinsisustukseen, poikkeusoloissa keräämämme opit ja uudet toimintatavat sekä pitkäjänteinen työmme brändin ja monikanavaisen liiketoiminnan kehittämiseksi siivittivät meidät hyvään kasvuun, Alahuhta-Kasko sanoo.

Odotuksissa kasvua kotimaassa ja Aasiassa

70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Marimekko odottaa myynnin tänä vuonna kasvavan Suomessa edellisvuodesta. Kotimarkkinat ovat yhtiön mukaan muodostaneet puolet Marimekon liikevaihdosta. Kasvua odotetaan myös yhtiön toiseksi suurimmalla markkinalla Aasiassa, jonne myös valtaosa tänä vuonna avattaviksi kaavailluista myymälöistä sijoittuisi.

Marimekko arvioi liikevaihdon kasvavan tänä vuonna edellisvuoden 124 miljoonan euron tasosta. Vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin yhtiö uskoo olevan viime vuoden tasolla 16,3 prosentissa tai korkeampi. Tammi-maaliskuussa luku oli 19,3 prosenttia.