Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lämmin sää jatkuu vielä perjantaina maan etelä- ja keskiosissa, viikonloppuna epävakaisempaa

Perjantain jälkeen sää on muuttumassa epävakaisemmaksi lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Lisäksi lämpötilat laskevat 20 asteen tietämille. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Viime päivien lämmin kesäinen sää jatkuu vielä perjantaina, mutta Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötila laskee hieman aiempien päivien hellelukemista. Samalla kasvaa sade- ja ukkoskuurojen riski varsinkin maan keskiosissa.

Perjantain jälkeen sää on muuttumassa epävakaisemmaksi lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Lisäksi lämpötilat laskevat 20 asteen tietämille.

– Lämpötilat riippuvat pilvisyyksistä ja sateiden osumisesta. Sunnuntaina on kuurosateita monin paikoin liikkeellä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoi.

Ruohikkopalovaara on voimassa Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan maakuntien väliseltä linjalta pohjoiseen aina Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan asti. Lisäksi myös Pirkanmaalla on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Perjantaiksi on annettu myös varoituksia kovasta tuulesta merialueilla. Selkämeren pohjoisosassa, Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa tuuli voi puhaltaa 14 metriä sekunnissa. Selkämeren eteläosaan ja Perämeren pohjoisosaan on annettu varoitus 11 metriä sekunnissa puhaltavasta tuulesta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut