Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ranskalaiset kalastusalukset poistuvat Jerseyn satamasta

Ranskalaiset kalastajat ovat kerääntyneet vastustamaan epäoikeudenmukaisina pitämiään rajoituksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jerseyn saaren satamaan mielenosoitukseen saapuneet ranskalaiset kalastusalukset ovat lähtemässä takaisin kohti Ranskaa, kertoo mielenilmaukseen osallistunut kalastaja.

Paikalla oli viitisenkymmentä kalastusalusta.

Britannian pääministeri Boris Johnson lähetti keskiviikkona Jerseyn tuntumaan kaksi laivaston partiovenettä mahdollisen saarron vuoksi. Myös Ranskan viranomaiset lähettivät torstaina paikalle kaksi partiovenettä.

Britannia ja Ranska ovat kiistelleet Englannin kanaalin erilaisista kalastusoikeuksista vajaat pari vuosikymmentä. Viime aikoina kiistely on kiihtynyt niin, että Ranska jopa uhkasi tiistaina katkaista sähköt Jerseyn erillishallintoalueelta. Ranskan merenkulusta vastaava ministeri Annick Girard sanoi Jerseyn vitkuttelevan tahallaan brexitin jälkeisten kalastuslupien myöntämisessä ranskalaisaluksille.

Ranskan eurooppaministeri Clement Beaune kommentoi torstaina, että Ranskaa ei laivaston aluksilla pelotella. Beaune syytti, ettei Britannia ole pannut täytäntöön tammikuun alussa voimaan tullutta brexit-sopimusta, jossa ranskalaisille kalastajille taattiin oikeus työskennellä Britannian vesillä, kun he ovat saaneet luvat Britannian viranomaisilta.

– Emme toivo jännitteitä, vaan sopimuksen nopeaa ja täydellistä täytäntöönpanoa, Beaune sanoi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut