Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Giuliani uhosi kotiinsa tehdyn ratsian vain vahvistaneen syyttömyyttään

Rudy Giulianin mukaan poliisi syyllistyi ratsiassa ja sitä edeltävässä tutkinnassa useisiin väärinkäytöksiin ja ratsia tehtiin poliittisin perustein. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin ex-asianajajan Rudy Giulianin mukaan liittovaltion poliisin FBI:n ratsia hänen kotiinsa kuluneella viikolla vain vahvistaa hänen ja Trumpin syyttömyyttä.

Poliisi ratsasi keskivikkona Giulianin kodin etsiessään todisteita Giulianin toimista, jotka liittyvät Trumpin väitettyyn Ukrainan painostamiseen presidentinvaalikamppailun aikana.

– Todisteet ovat syyllisyydestä vapauttavia: ne osoittavat, että presidentti ja minä olemme molemmat syyttömiä, Giuliani uhosi.

Giulianin mukaan poliisi syyllistyi ratsiassa ja sitä edeltävässä tutkinnassa useisiin väärinkäytöksiin ja ratsia tehtiin poliittisin perustein.

Myös Trump kommentoi ratsiaa aikaisemmin tällä viikolla todeten, että se oli "erittäin epäreilu".

Presidentti Joe Biden sanoi televisiohaastattelussa, että ei ole mukana tutkinnassa millään lailla eikä edes ollut ennakolta tietoinen ratsiasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut