Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Saksa haluaa ostaa kymmeniä miljoonia annoksia Sputnik-koronarokotetta Venäjältä

Euroopan lääkevirasto on jo aloittanut Sputnikin arvioinnin. Jos rokote hyväksytään, siitä tulee ensimmäinen länsimaiden ulkopuolella kehitetty koronarokote, joka hyväksytään käyttöön EU:ssa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksa neuvottelee Venäjän kanssa 30 miljoonan Sputnik-koronarokoteannoksen hankkimisesta heti sen jälkeen, kun Euroopan lääkevirasto (EMA) on mahdollisesti hyväksynyt rokotteen, kertoi Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer torstaina Twitterissä.

Kretschmer kertoi asiasta tavattuaan Venäjän terveysministerin Mihail Murashkon Moskovassa.

Saksa on tähän saakka koordinoinut kaikki rokotehankintansa EU:n kautta. Tähän mennessä maa on ottanut käyttöön Pfizer-Biontechin, Astra Zenecan ja Modernan rokotteet.

Euroopan lääkevirasto on jo aloittanut Sputnikin arvioinnin. Jos rokote hyväksytään, siitä tulee ensimmäinen länsimaiden ulkopuolella kehitetty koronarokote, joka hyväksytään käyttöön EU:ssa.

Väärennettyjä Pfizerin koronarokotteita myytiin Puolassa ja Meksikossa

Väärennettyjä lääkejätti Pfizerin koronarokotteita on myyty Meksikossa ja Puolassa, yhtiö kertoi torstaina. Valerokotuksesta on pyydetty jopa 2 500 dollarin hintaa.

Amerikkalaislehti Wall Street Journalin mukaan noin 80 ihmistä sai valerokotuksen meksikolaisklinikalla. Rokotettuihin pistetty aine ei ollut terveydelle haitallista, mutta siitä ei myöskään ollut mitään hyötyä koronavirustartuntaa vastaan.

Pfiezrin mukaan Puolassa takavarikoitujen rokotteiden aineosana oli ryppyvoide.

Sekä Meksikon viranomaiset että YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO varoittivat jo alkuvuodesta, että Meksikossa on liikkeellä väärennettyjä koronarokotteita.

– Tarjontamme on hyvin rajoittunutta. Ennen kuin se paranee ja myös muita yrityksiä tulee mukaan, rikollisilla on hyvät mahdollisuudet toimintaan, myönsi Pfizerin turvavastaava Lev Kubiak.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut